Nynorskelevar i minoritetsposisjon

Eg heldt innleiing på haustkonferansen til Noregs Mållag i Odda for tre veker sidan. Manuset er no lagt på nett av mållaget.

  1. Annette’s avatar

    Gutungen er ein av fire nynorskelevar på 9.trinn på Geilo barne- og ungdomsskule i den språknøytrale kommunen. Dei er verkeleg ein minoritet og opplever den forskjellsbehandlinga minoritetar ofte gjer… Jentungen er einaste nynorskelev blant 1000 elevar på Drammen vgs og møter mest heiarop frå lærarane. No skal det seiast at gutungen også har støttande lærarar, men det hjelper lite når systemet sviktar…

  2. rypa’s avatar

    Takk for kommentar! Dette var interessant, både negativt og positivt interessant, for å seie det slik. Ja, du formulerer det så presist og attkjenneleg her: «No skal det seiast at gutungen også har støttande lærarar, men det hjelper lite når systemet sviktar.»

    Kule ungar då!

Reply

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *